Ενημέρωση από την Ενότητα ΣΤΑΣΥ 22/2/23

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ,

Τις τελευταίες ημέρες, όλοι οι εργαζόμενοι ζούμε έναν μεγάλο αναβρασμό, που συνδέεται με την αβεβαιότητα της ψήφισης  των νομοθετημάτων, που αφορούν την πολυπόθητη αλλά εγκαταλελειμμένη από τα Σωματεία του εργασιακού μας χώρου, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η πολυδιάσπαση του εργατικού κινήματος, σε πληθώρα διαφορετικών σωματείων, απαξιώνει την δυναμική των εργαζομένων, και καθιστά τον εκάστοτε εκπρόσωπο αδύναμο συνομιλητή.

Τα προσωπικά συμφέροντα και οι προσωπικές στοχεύσεις των συνδικαλιστών μας φέρνουν για άλλη μια φορά στο παρά πέντε να ζητιανεύουμε, ότι με τόσο κόπο χτίσαμε τόσα χρόνια κι αν για κάποιους αυτό φαίνεται περίεργο, για εμάς είναι η φυσική εξέλιξη των κακών χειρισμών των συνδικαλιστικών εκπροσωπήσεων .

Αλήθεια συνάδελφοι, 6 χρόνια χωρίς Σ.Σ.Ε , πόσες ήταν οι στιγμές που τα σωματεία μας εξέδωσαν καυστικές ανακοινώσεις για αυτό το ζήτημα και πόσες φορές βομβαρδιστήκαμε από ανακοινώσεις που πλήττουν την αξιοπιστία της εταιρίας και εξυπηρετούν καθαρά συντεχνιακά συμφέροντα.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, πρέπει άμεσα να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα την οποία βιώνουμε, πρέπει άμεσα να δοθούν απαντήσεις ποιες εγγυήσεις και με ποιον τρόπο δόθηκαν, για τα νομοθετήματα που όλοι με αγωνία περιμένουμε.

Ως εκ τούτου και επειδή ο πραγματικός χρόνος που απομένει στην Βουλή εν όψει των επερχόμενων εκλογών, διαρκώς μειώνεται,  προτείνουμε:

  • Την άμεση σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης από όλα τα Σωματεία για την πραγματοποίηση ΑΜΕΣΗΣ συνάντησης με τους θεσμικούς παράγοντες του Υπουργείου.
  • Την ΑΜΕΣΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΛΕΟΝ συστράτευση των εργαζομένων σε ΕΝΑ σωματείο .

 

Πολλές ίδιες φωνές συνθέτουν έναν δυνατό και ξεκάθαρο ήχο.

 

Πολλές και διαφορετικές φωνές συνθέτουν μια αόριστη παραφωνία.

 

Ο διάλογος και η διαπραγμάτευση αποτελεί το ισχυρότερο όπλο των εργαζομένων

 

Για την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή :

 

Δαγλαρτζής Άκης

Πρόεδρος Ενότητας ΣΤΑΣΥ

 

Λέκκας Γεώργιος                                      Δήμητσας Γεώργιος

  Αντιπρόεδρος                                         Γενικός Γραμματέας

 

Γεωργόπουλος Παναγιώτης

Αν.Γεν.Γραμματέας

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *