Ενημερωτική Συνάντηση της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ” με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο

Αθήνα, 17/5/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική Συνάντηση της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ”
με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
κ. Κώστα Κατσαφάδο

Στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων του Προεδρείου της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ” με Κυβερνητικά στελέχη, πραγματοποιήθηκε εχθές στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σύσκεψη με τον Υφυπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο.

Την “ΕΝΟΤΗΤΑ” εκπροσώπησαν ο Τάσος Γκιάτης, ο Μάνος Αγγελάκης και ο Σταύρος Σιάνος.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση ο κ. Κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των Ναυτικών μας μετά την έναρξη του πολέμου.

Για το σκοπό αυτό με εντολή του Υπουργείου και σωστό σχεδιασμό απομακρύνθηκαν, από την Μαύρη Θάλασσα όλοι οι Έλληνες ναυτικοί που εργάζονταν σε Ελληνικά ή με Ελληνική σημαία πλοία.

Ακολούθως ο Υφυπουργός μας ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες για το θεσμικό πλαίσιο καθαρής ενέργειας (πράσινα πλοία) με πρακτικά, ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα βήματα.

Ως βασικό κίνητρο για την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια μας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα υπογράψει άμεσα τη συνεργασία για την ενίσχυση των άγονων γραμμών και θα δοθεί προτεραιότητα με συμβάσεις πολυετούς διάρκειας για τα καθαρά, υβριδικά πλοία.

Επίσης ανέδειξε την προσπάθεια του Υπουργείου για safe water sports με συστηματικούς ελέγχους και ανανεωμένο πληροφοριακό σύστημα επιθεωρήσεων.

Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τουριστική περίοδο και την αύξηση της κρουαζιέρας πιστεύοντας ότι το καλοκαίρι θα μας επισκεφθούν 700 κρουαζιερόπλοια.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *