Εργασιακό Νομοσχέδιο | Υπόθεση των εργαζομένων; ή η μητέρα των μαχών ενός ξετσίπωτου κομματικού παιχνιδιού;

Αθήνα, 19/4/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εργασιακό Νομοσχέδιο

 

Υπόθεση των εργαζομένων;
ή η μητέρα των μαχών ενός ξετσίπωτου
κομματικού παιχνιδιού;

 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί το εργασιακό νομοσχέδιο προς διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς.

Απέναντι σε όσα αποσπασματικά μέτρα παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης θα περίμενε κανείς ότι και η πλευρά των εργαζομένων θα είχε διαμορφώσει το δικό της πλαίσιο με επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις για την προστασία των εργαζομένων και κυρίως τη διαφάνεια και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αντ’ αυτού όλες οι εργασιακές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση γίνονται βορά στις κομματικές επιδιώξεις της αντιπολίτευσης με τον πιο ξετσίπωτο τρόπο.

Ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση, πριν καν παρουσιαστεί το σύνολο των ρυθμίσεων, το ανέδειξε ως :”η μητέρα των μαχών” και μέσω συνεχόμενων συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου της προσπαθεί να αποσωληνώσει τη ΓΣΕΕ για τη μεγάλη αναμέτρηση στους δρόμους!

Παράλληλα επιδιώκει να ηγηθεί και να εντάξει στους κόλπους της και τα υπόλοιπα κόμματα (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ κλπ) με στόχο να σχηματίσει ένα ευρύ αντιδεξιό μέτωπο γυρίζοντας μας δεκαετίες πίσω!

Εμείς, η “ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής” δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους.

Δεν θα παρασυρθούμε από Fake news και τον ξύλινο συνδικαλιστικό λόγο για να παριστάνουμε τους προστάτες των εργαζομένων.

Θα εστιάσουμε στην πραγματική ανάλυση των άρθρων του νομοσχεδίου, θα είμαστε θετικοί σε όποιες ρυθμίσεις προάγουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα σταθούμε απέναντι σε όσες τα θίγουν.

Θα υποβάλλουμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς τις δικές μας θέσεις με μόνο γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας, τη διαφάνεια στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και τον εκσυγχρονισμό των εργασιακών σχέσεων.

Αν κάποιοι συνδικαλιστές θέλουν να γίνουν μέρος ενός κομματικού παιχνιδιού ας το επιλέξουν.

Πρώτα όμως θα πρέπει να συμφωνήσουν στο πιο απλό: Πότε θα γιορτάσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, την 1η Μαΐου; την 4η Μαΐου; ή την 6η Μαΐου;

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής»

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *