Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» ζήτησε ειδική συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ με θέμα: «Καταγγελίες για Εργοδοτική Αυθαιρεσία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» ζήτησε ειδική συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ με θέμα: «Καταγγελίες για Εργοδοτική Αυθαιρεσία»

Σας κοινοποιούμε τη σχετική επιστολή.

______________________________

 

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2021

Προς
τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ
και όλα τα Μέλη του Γ.Σ. της ΓΣΕΕ

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Στις 12 Ιανουαρίου 2021 κοινοποιήθηκε έγγραφο της ΓΣΕΕ προς τους εκπροσώπους μας Τάσο Γκιάτη και Μανώλη Αγγελάκη σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας ANTI-COVID 19.

Ειδικά για τον τρόπο που χειρίζεται η ΓΣΕΕ σχετικές καταγγελίες για την εργοδοτική αυθαιρεσία, που βασίζονται σε ανώνυμες καταγγελίες, η «ΕΝΟΤΗΤΑ» ποτέ δε ζήτησε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων εργαζομένων που καταγγέλλουν τέτοιες πρακτικές.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» ζήτησε να γίνει γνώστης των ενεργειών της ΓΣΕΕ για τις επώνυμες καταγγελίες εργαζομένων και κυρίως για την τελική έκβαση τέτοιων αναφορών.

Η οχύρωση πίσω από ανώνυμες καταγγελίες δεν σημαίνει ότι ο ρόλος της ΓΣΕΕ εξαντλείται σε απλές συνεντεύξεις ή στην άσκηση προληπτικής πολιτικής για ζητήματα που άπτονται ποινικής αντιμετώπισης (άσκηση βίας, κλοπή δώρου Χριστουγέννων, κλοπή βοηθήματος Ειδικού Σκοπού κλπ.)

Όμως εκεί που υπάρχουν επώνυμες και υπεύθυνες καταγγελίες εργαζομένων τι ακριβώς κάνει η ΓΣΕΕ;

Επειδή λοιπόν το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, θα έπρεπε τουλάχιστον την τελευταία τετραετία να έχετε θέσει έστω και μία φορά θέμα ημερήσιας διάταξης στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ.

Ουδεμία σχετική ενημέρωση, σε επίπεδο Γενικού Συμβουλίου έχει γίνει ποτέ.

Όπως γνωρίζετε η παράταξή μας έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα προκειμένου τέτοιες εργοδοτικές πρακτικές να τιμωρηθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σήμερα, παρότι δεν έχουμε βάσει του Καταστατικού την αριθμητική δύναμη να επιβάλλουμε συζήτηση για αυτό το θέμα, ΖΗΤΑΜΕ να τεθεί θέμα ημερήσιας διάταξης στο πρώτο Γενικό Συμβούλιο.

Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αρνηθείτε την πρότασή μας που σκοπό έχει τη συμβολή όλων μας για τη σωστή αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού θέματος.

Με εκτίμηση

ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ                      ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *