Κι όμως υπάρχει ένα συνδικαλιστικό κίνημα που πιστεύει ότι μας ψεκάζουν!!

Αθήνα, 15/5/2020

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κι όμως υπάρχει ένα συνδικαλιστικό κίνημα
που πιστεύει ότι μας ψεκάζουν!!

Η ’’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία
του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει την σύγχρονη
εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών μας
σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας

 

Παρακολουθούμε εμβρόντητοι όλο αυτό το διάστημα τις θέσεις κάποιων συνδικαλιστών (εκπαιδευτικών), που στην πράξη προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών και αδικούν όλη την επιστημονική κοινότητα των καθηγητών, με τα όσα μοναδικά λένε και πράττουν!

Είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή εξέλιξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ζητούν να κλείσουν τα πρότυπα πειραματικά σχολεία, απορρίπτουν κάθε μορφή αξιολόγησης, αρνούνται κάθε βοηθητικό πρόγραμμα της πολιτείας που συμβάλλει στον εμπλουτισμό των γνώσεων των διδασκόντων και τώρα δίνουν τη μάχη κατά της συμμετοχής μαθητών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σε εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

 Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λειτουργεί μόνο σε περιπτώσεις επιδημικών νόσων.

Όμως με σαθρά επιχειρήματα προσπαθούν να εμποδίσουν τη δυνατότητα συμμετοχής χιλιάδων παιδιών, για προληπτικούς λόγους, επιμόρφωσης μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα τηλεκπαίδευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μοναδική δήλωση εκπροσώπου των εκπαιδευτικών:

«Αρνούμαστε  κάθε μορφή τηλεκπαίδευσης αυτή την περίοδο.
Θα μπορούσαμε να δεχθούμε ένα τέτοιο μέτρο σε περίπτωση κήρυξης πολέμου!!!»

Η μόνη εξήγηση σ’ αυτόν τον παραλογισμό που θα μπορούσαμε να καταλάβουμε είναι ότι εξυπηρετούν με τον τρόπο τους αυτούς που αμφισβητούν το δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων προωθώντας έτσι τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και την παραπαιδεία.

Η ’’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ θεωρεί ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σήμερα βιώνουμε μια μοναδική επιδημική νόσο.

Λέμε ΟΧΙ σ’ αυτούς που θέλουν να τιμωρήσουν τα παιδιά μας επειδή προστατεύουν την υγεία τους και παραμένουν εκτός σχολικής αίθουσας.

Ένα σύγχρονο σύστημα τηλεκπαίδευσης την εποχή της πανδημίας είναι μονόδρομος, είναι αποδεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών και είναι υποχρέωση του Υπουργείου να το εφαρμόσει.

Τέλος όσοι πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας, σε αόρατους εχθρούς παρακολούθησης, στη βεβαιότητα ότι μας ψεκάζουν και ότι οι εμβολιασμοί διοχετεύουν μικρο-τσιπ στους οργανισμούς μας να είναι σίγουροι ότι θα βρεθεί και γι’ αυτούς η κατάλληλη θεραπεία και αυτό είναι μια νέα υποχρέωση του ΕΟΔΥ για την προστασία όλων μας.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της ’’ΕΝΟΤΗΤΑΣ’’

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *