Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα

Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2020

 

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ’’ΕΝΟΤΗΤΑ’’
κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα
για την αποκάλυψη κυκλωμάτων
που δρουν σε βάρος των εργαζομένων

 

Μετά τις αποκαλύψεις του Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλου ότι διαθέτει στοιχεία (επί τέσσερα χρόνια) για παράνομες πράξεις εργοδοτών οι οποίοι συνοδεία μπράβων υφαρπάζουν το Δώρο Χριστουγέννων από εργαζόμενους, αλλά και την ομολογία του ότι διαθέτει 22.000! καταγγελίες για την ίδια μέθοδο υφαρπαγής του βοηθήματος της Πολιτείας λόγω κορωνοϊού η παράταξη μας ’’ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής’’ κατέθεσε σήμερα 28/12/2020 μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα με την υπογραφή των εκπροσώπων μας στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ κ. Τάσο Γκιάτη και κ. Μάνο Αγγελάκη.

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΣΕ σύμφωνα με δηλώσεις του (26/11/2020) διαθέτει στοιχεία για απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού από Super Markets τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Επίσης ζητάμε να διερευνηθεί αν η ΓΣΕΕ έχει διαβιβάσει σχετικές καταγγελίες όλα αυτά τα έτη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Η ’’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκαν τέτοιες σοβαρές καταγγελίες, για δράση κυκλωμάτων σε βάρος εργαζομένων, δεν θα μπορούσε να σιωπήσει και φυσικά δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκρύψει τέτοιες πρακτικές προσερχόμενη σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ασυνείδητους αυτούς εργοδότες.

Τέλος την μηνυτήρια αναφορά κοινοποιήσαμε και στον Αρμόδιο Υπουργό Εργασίας ζητώντας τη συνεργασία του για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της ’’ΕΝΟΤΗΤΑΣ’’

 

Διαβάστε εδώ την μηνυτήρια αναφορά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *