Ο κατήφορος τους τελειωμό δεν έχει…!!

Στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε πριν ενάμιση περίπου χρόνου, χωρίς ΜΑΤ & αστυνόμευση, τηρώντας όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες, που προβλέπει ο νόμος, το καταστατικό και οι εκατοντάδες σύνεδροι, το ψηφοδέλτιο της Ενότητας – Νέας Πορείας ΕΚΑ κέρδισε την εμπιστοσύνη 158 συνέδρων και έβγαλε βάση των αποτελεσμάτων 4 έδρες στη διοίκηση του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας .
Ήταν μια μεγάλη νίκη και ένα μπράβο των συνέδρων σε μια παράταξη που δεν έχει να ταξει θέσεις, αξιώματα, παχυλές αμοιβές, ακριβοπληρωμένες επιτροπές .. Ήταν το μπράβο για την παρουσία μας, τον καθαρό λόγο, την εντιμότητα μας. Τα στελέχη που εκλέχτηκαν στη διοικηση του ΕΚΑ με το ψηφοδέλτιο μας κατά σειρά εκλογής ήταν :
Κακαριάρης Γιώργος
Κούρτης Γιάννης
Γουβιά Μαρία
Οικονόμου Γιάννης
Αυτούς όρισε το προεδρείο της κεντρικής παράταξης Ενότητας ότι θα εκλέγονταν και σε ανοιχτές διαδικασίες όλων των στελεχών μας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρά τις απαγορεύσεις λόγω πανδημίας η παράταξη είχε συνεχή παρουσία και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και αποφάσεις του ΕΚΑ. Οι αποφάσεις και η στάση μας σε κάθε θέμα σοβαρό έβγαιναν μετά από ενημέρωση και συζήτηση μεταξύ των τεσσάρων εκλεγμένων, του επικεφαλή μας στο ΕΚΑ Γιώργου Κακαριάρη και μετά από συννενόηση με τον πρόεδρο της παράταξης Τάσο Γκιάτη.
Δεν βάλαμε σε ζύγι την παρουσία στα δρώμενα του ΕΚΑ των εκλεγμένων μας, θα είχαμε να πούμε πολλά!!! Ότι όμως δεν μπόρεσε να κάνει η δημοκρατική διαδικασία των εκλογών στο ΕΚΑ, το έκαναν κάποιοι που έχουν κάνει σημαία την εξαγορά ψήφων, συνειδήσεων, στελεχών!! Με επιστολή που στάλθηκε από την Δακε ιδιωτ.τομέα στο ΕΚΑ κάνει γνωστό ότι καταργεί την Δακε Εκα και τους εκλεγμένους της από το συνέδριο και ορίζει ως Δακε τους κάτωθι : Γιάννη Οικονόμου (εκλεγμένο από τη ψηφοδέλτιο Ενότητας Νέας Πορείας) Μαρία Γουβιά (εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο Ενότητας Νέας Πορείας) Ηλία Κόκκαλη (εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ)!!!!!!!! Ο τέταρτος που κατέγραψαν τους διέψευσε και καταγγελοντας τους παρέμεινε τιμώντας την ψήφο των συνέδρων στην επίσημη Δακε Εκα βάση συνεδρίου!! Δεν υπάρχει προηγούμενο!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ξεπεσμός για το συνδικαλιστικό κίνημα και την ιστορία των παρατάξεων!! Οι δυο εκλεγμένοι με το ψηφοδελτιο μας δεν έστειλαν καν χαρτί αποχώρησης!! Δεν είχαν το σθένος να μιλήσουν με το προεδρείο μας για τις πρωτοφανείς αποφάσεις τους. Άρπαξαν τις έδρες που απλόχερα έδωσαν οι σύνεδροι στην παράταξη μας και τις ‘’έδωσαν ‘δώρο σε τρίτους!! Κλείστηκαν σε πολυτελή γραφεία και διαπραγματεύτηκαν με μοναδική ‘προίκα ‘τους ψήφους των συνέδρων μας. Τελικά για κάποιους όλα πουλιούνται για προσωπικό ώφελος και για μια μεγάλη καρέκλα!! Η παράταξη μας, έδωσε τα πάντα στους δυο που άρπαξαν τις έδρες μας και φύγανε!! Τα πάντα!! Απλόχερα και μοναδική σημαία την συντροφικότητα και τη νέα πορεία στο κίνημα. Ήθελαν τελικά πολλά περισσότερα.. Δεν τα είχαμε, δεν τα θέλουμε, θα τα καταδικάζουμε!! Ο όρος επάγγελμα συνδικαλιστής είναι μακριά απο εμάς. Τους καλούμε αν τους έχει μείνει ίχνος ηθικής και εντιμότητας να δώσουν πίσω τις εδρες που κέρδισε η παράταξη!!! Τώρα!! Η Ενότητα Νέα Πορεία πήρε 4 έδρες στο συνέδριο του ΕΚΑ και με τόσες θα μείνει μέχρι το επόμενο συνέδριο, όπως κατέγραψε το αποτέλεσμα που επικύρωσαν οι δικαστικοί και το Πρωτοδικείο Αθηνών!! Έτσι ορίζει το καταστατικό του ΕΚΑ, το οποίο απαγορεύει το ξεπούλημα των εδρών απο μεμονωμένους!!! Οι τακτικές που εφαρμόζει η ηγεσία της Δακε δεν μας ξενίζουν, απλά τώρα θα τις μάθει και όλος ο κόσμος των συνδικάτων!! Θα τις κρίνουν τα στελέχη και οι ψηφοφόροι της κατά τ’άλλα ιστορικής αυτής παράταξης. Είναι τα νέα ήθη, οι νέες τακτικές, είναι αυτά που πολεμάμε και καταγγέλουμε εδώ και πολύ καιρό .
Θα συνεχίσουμε πιο δυνατοί από ποτέ !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *