Σε πλήρη απομόνωση το παραμάγαζο της ΓΣΕΕ

Αθήνα, 10  Ιανουαρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πλήρη απομόνωση
το παραμάγαζο της ΓΣΕΕ

 

Η Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) είναι ένας σημαντικός θεσμός εκπροσώπησης των εργαζομένων, κατοχυρωμένος από το Σύνταγμα (άρθρο 82 παρ.3).

Σκοπός του είναι η διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου για τη γενική πολιτική της χώρας, για τις κατευθύνσεις της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής και η διατύπωση γνώμης επί Νομοσχεδίων και προτάσεων Νόμου.

Ο Θεσμός αυτός λειτουργεί από το 1994 και συγκροτείται από 3 ομάδες κοινωνικών εταίρων:

  • Εργαζόμενοι (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ)
  • Εργοδότες (ΣΕΒ – ΣΕΤΕ – Εν. Ελληνικών Τραπεζών κλπ)
  • Ειδικές Κατηγορίες (Γεωργικοί Συνεταιρισμοί, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Οικονομικό Επιμ/ριο, Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Δικηγόροι κλπ)

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Θεσμού που μία ομάδα συνδικαλιστών, για να ικανοποιήσει τον αχόρταγο Πρόεδρό της, που φιλοδοξεί να έχει κάτω από τον απόλυτο έλεγχό του όλα τα θεσμικά όργανα (ΟΚΕ, ΟΚΕ Βρυξελλών, ΓΣΕΕ, ΙΝΕ – ΓΣΕΕ κλπ),  αποφασίζει να αποχωρήσει από την Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή ανακαλώντας όλα τα μέλη της!! γιατί στη θέση του Προέδρου της ΟΚΕ  εξελέγη άλλος υποψήφιος και όχι η προσωπική του επιλογή (που δεν είχε καν την έγκριση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ) που παράλληλα είναι έμμισθος υπάλληλος του ΕΚΑ!

Είμαστε σίγουροι, ότι αυτόν το παραλογισμό του πληγωμένου Προέδρου της ΓΣΕΕ (μετά τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ) δεν θα τον ακολουθήσουν οι άλλες παρατάξεις.   

Καλούμε τη ΔΑΚΕ, αλλά και τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΓΣΕΕ να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τέτοιες μονομερείς αποφάσεις και να ασκήσουν τα καθήκοντά τους μέσα από τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των Εργαζομένων.

Τέλος, ακόμη περιμένουμε μία δημόσια τοποθέτηση για το σκάνδαλο του 1.000.000 ευρώ σε fund αγνώστου προελεύσεως (σύμφωνα με δημόσια καταγγελία του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ), του τρόπου επιλογής προσλήψεων στο ΙΝΕ – ΓΣΕΕ με μηνιαίο μισθό 5.800 ευρώ!! και αν αληθεύουν δημοσιεύματα εφημερίδων ότι στελέχη του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ παραπέμπονται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής»

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *