Συζητήσεις της “Ενότητας” με την υφυπουργό εργασίας κα Μαρία Συρεγγέλα

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημογραφικό, εναρμόνιση οικογενειακής
και επαγγελματικής ζωής στο επίκεντρο
των συζητήσεων της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με την Υφυπουργό Εργασίας κα. Μαρία Συρεγγέλα

Το Προεδρείο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Μαρία Συρεγγέλα.

Η συζήτηση με την Υφυπουργό αφορούσε αποκλειστικά θέματα της αρμοδιότητάς της δηλαδή Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα όπως η λειτουργία της ψηφιακής κάρτας εργασίας και οι πολιτικές που ακολουθεί το Υπουργείο με στόχο την εναρμόνιση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής με παράδειγμα το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», τις άδειες πατρότητας και τους χώρους φύλαξης βρεφών σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» κ. Τάσος Γκιάτης ευχαρίστησε την Υφυπουργό για τη σπουδαία συμβολή της στην υλοποίηση του Νόμου που βάζει φράγμα στον εργασιακό εκφοβισμό, τη βία και την παρενόχληση.

Η Υφυπουργός Εργασίας κα. Συρεγγέλα υπογράμμισε ότι η αγορά εργασίας αλλάζει και τόνισε με έμφαση ότι όπου οι επιχειρήσεις διατηρούν μία ισόρροπη εκπροσώπηση μεταξύ ανδρών και Γυναικών τότε είναι οι πιο κερδοφόρες, τονίζοντας ότι τα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας πρέπει να δίνουν έμφαση στις Γυναίκες.

Το Προεδρείο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» συμφώνησε με την Υφυπουργό για τη διοργάνωση ειδικής ημερίδας με συμμετοχή εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής»

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *