Συνάντηση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) κ. Σ.ΑΓΙΑΣΟΓΛΟΥ

 

Αθήνα, 14 Μαΐου 2020

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο
του Οργανισμού Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) κ. Σ.ΑΓΙΑΣΟΓΛΟΥ

Μεγάλες αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών

 

Σήμερα (Πέμπτη 14 Μαΐου 2020) πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με το νεό Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Συγκοινωνιών κ. Στέφανο Αγιάσογλου.

Ο κ. Αγιάσογλου ενημέρωσε το Προεδρείο της παράταξής μας για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον τομέα του, με αφορμή την πανδημία, με μόνο στόχο την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των επιβατών.

Τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό για την ομαλή εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι υποδειγματικά.

Ο Οργανισμός διέθεσε σε άμεση ετοιμότητα 1.200 οχήματα, προχώρησε σε καθημερινές απολυμάνσεις, αλλά και με νεφελοψεκασμούς όλου του στόλου (όπως γίνεται στα χειρουργεία).

Παράλληλα φρόντισε για τις διαχωριστικές γραμμές ασφαλείας μεταξύ επιβατών και οδηγών, με τοποθέτηση ειδικής μεμβράνης και τη χορήγηση σε όλους τους εργαζόμενους ΚΙΤ  με υλικά προστασίας.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» θεωρεί πολύ σημαντικές αυτές τις πρωτοβουλίες και τόνισε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους του Οργανισμού και πιο πολύ σ’ αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή δηλαδή τους οδηγούς».

Παράλληλα η παράταξή μας τοποθετήθηκε σε σημαντικά θέματα του Οργανισμού και ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για:

  • Εξορθολογισμό της Διοικητικές Δομής του Οργανισμού με διοικητικές ενοποιήσεις που θα κάνουν πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό τον Οργανισμό με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
  • Παρέμβαση στην ανανέωση του στόλου με άμεσες αποφάσεις αφού 1.300! οχήματα βρίσκονται σε ακινησία.
  • Παρέμβαση για να δοθεί η δυνατότητα τεχνικών παρεμβάσεων, εκεί όπου μπορεί να γίνουν με στήριξη της τεχνικής βάσης από τους εργαζόμενους του Οργανισμού.
  • Πλάνο συγκεκριμένο και σύγχρονο με διαφανή κριτήρια ορθής αξιολόγησης του προσωπικού που θα διασφαλίζει πλήρως την αξιοκρατία.
  • Πλαίσιο που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων που απασχολούνται με τηλεργασία (Διοικητικό Προσωπικό).
  • Άμεση επίλυση θεμάτων αναρρωτικών αδειών των εργαζομένων ΗΛΠΑΠ που καθυστερεί μέσω μίας δαιδαλώδους διαδικασίας ή καταβολή ποσών ημερών αδείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σ. Αγιάσογλου διαβεβαίωσε το Προεδρείο της παράταξής μας ότι θα εργαστεί στους βασικούς άξονες που συμφωνεί με μόνο στόχο τη δημιουργία μίας σύγχρονης δημόσιας υπηρεσίας προς όφελος εργαζομένων και πολιτών.

Η ενημέρωση και η διαβούλευση των δύο πλευρών θα συνεχιστεί.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *