Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 | 24ωρη Πανελλαδική απεργία

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

24ωρη Πανελλαδική απεργία

 

Η παράταξη μας «ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής» καλεί τα μέλη της σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα να συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Η απόφαση για 24ωρη απεργία, που αποφάσισαν τα μεγάλα εργατικά Κέντρα (Αθήνας, Πειραιά κλπ) και οι μεγάλες Ομοσπονδίες (ΟΤΟΕ, ΟΜΕ-ΟΤΕ κλπ), έχει στόχο την προστασία των κλαδικών συμβάσεων.

Η συμμετοχή της παράταξης μας δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε συνολικά το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης αλλά εκφράζουμε όμως, με απόλυτο τρόπο τη θέση μας, που είναι και βασικό σημείο της ιδρυτικής μας διακήρυξης, για τη διαφύλαξη, επέκταση και εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων.

Πιστεύαμε ότι έστω και τώρα η ΓΣΕΕ θα στεκόταν στο ύψος της και θα καθοδηγούσε (αφού ως διορισμένη διοίκηση δεν μπορούσε να πάρει απόφαση) μια έκφραση που προέρχεται από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες για ξεκάθαρη στάση απέναντι στη φαλκίδευση βασικών αρχών όπως είναι οι κλαδικές συμβάσεις με στόχο την αλλαγή σημαντικών άρθρων του Νομοσχεδίου.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά ακόμη λειτούργησε όπως μόνο έτσι λειτουργεί τα τελευταία χρόνια.

Για να διασπάσει κάθε άλλη έκφραση, που μελλοντικά θα αμφισβητήσει την αξιοπιστία της με την αυτόνομη δράση οργανωμένων κοινωνικών ομάδων οδηγήθηκε πάλι στην υπονόμευση της κινητοποίησης και μάλιστα με γελοίο τρόπο.

Αφού είχαν παρθεί οι αποφάσεις για απεργία στις 24/4 αντιπρότεινε για να γίνει απεργία στις 25/9.

Στη συνέχεια για 26/9, μετά για 2/10 και τέλος για την ημέρα των Χριστουγέννων 25/12!!!

Γυρίζουμε την πλάτη μας στην πλαστή
εκπροσώπηση που παριστάνει τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ

Κριτής μας είναι μόνο οι πραγματικοί εργαζόμενοι

Αυτή η ΓΣΕΕ έχει πεθάνει!!

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *