Δελτίο τύπου 15/11/2017

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2017

Δημόσια Καταγγελία

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» έχει επισημάνει με σειρά ανακοινώσεων την παρέμβασή της και δημόσια καταγγελία φαινομένων που αλλοιώνουν την πραγματική βούληση των εργαζομένων αλλά και τη νοοτροπία ιδιοκτησιακής αντίληψης μιας συνδικαλιστικής παρέας που επιμένει να διατηρεί μερίδιο εξουσίας στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος μακριά από τους εργαζόμενους.

Το θέμα της εκπροσώπησης των εργαζομένων σε υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους την πραγματική του διάσταση και να εκπροσωπεί πραγματικά μέλη.

Ένα μικρό δείγμα της πραγματικής διαμάχης για την προσέλκυση με κάθε τρόπο των «κουκιών» (αφού αυτό είναι το πρώτο μέλημα των συνδικαλιστικών παρατάξεων) είναι τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν χθες στη Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Τη στιγμή μάλιστα που καταγγείλαμε φαινόμενα στρέβλωσης της βούλησης της πραγματικής έκφρασης των εργαζομένων στη ΓΣΕΕ με την παρουσία στη Διοίκησή της εκπροσώπου που εμφανίζεται ως εργαζόμενος ενώ είναι εδώ και μία δεκαετία συνταξιούχος! ήλθε προ ημερών να προστεθεί άλλη μία θλιβερή πρακτική αλλοίωσης της νόμιμης εκπροσώπησης.

Μέλος του Προεδρείου της ΓΣΕΕ δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στις τελευταίες αρχαιρεσίες του χώρου του (ΔΕΚΟ) και αποκλείσθηκε από το επόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Προκειμένου όμως να διατηρήσει την παρουσία του και τα οφίτσιά του μελλοντικά στην Ομοσπονδία προχώρησε στην εγγραφή του σε κάποιο σωματείο Χειριστών Ανυψωτικών Μηχανημάτων!! διεκδικώντας έτσι να ξεπεράσει την απόρριψη του από τους εργαζόμενους στην επιχείρηση (ΔΕΚΟ) που ανήκει!!!

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» αναδεικνύει το θέμα, που προσκρούει ακόμη και σε σχετική εγκύκλιο της Νομικής Υπηρεσίας της ΓΣΕΕ, γιατί ήρθε η ώρα το συνδικαλιστικό κίνημα να απεγκλωβισθεί από τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ δύναμης ευθύνης και προοπτικής»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *