Συνάντηση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσο Γαϊτάνη

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Τάσο Γαϊτάνη

 

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, το Προεδρείο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσο Γαϊτάνη.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποί μας ανέπτυξαν τις θέσεις τους για σειρά θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Διατυπώσαμε αναλυτικά τις θέσεις μας για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και εκφράσαμε την στήριξή μας στην προοπτική διασφάλισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς εργαζομένων.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής» είναι η συνδικαλιστική παράταξη που στην ιδρυτική της διακήρυξη διεκδικούσε ξεκάθαρα την αλλαγή του κρατικοδίαιτου ασφαλιστικού συστήματος με την υιοθέτηση ενός συστήματος τριών πυλώνων.

Παράλληλα τοποθετηθήκαμε για μία ακόμη φορά για το νέο εργασιακό νόμο και επαναλάβαμε τη θέση μας για διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, μέσω διευκρινήσεων σε συγκεκριμένα άρθρα.

Τέλος η «ΕΝΟΤΗΤΑ» εξέφρασε την απόλυτη θέση της για το θέμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των λειτουργών αυτής, θεωρώντας ότι η στείρα άρνηση στην εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης που στηρίζεται στη διαφάνεια είναι οπισθοδρομική και αποδυναμώνει την αξιοπιστία των συνδικάτων.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης τοποθετήθηκε θετικά στις παρατηρήσεις μας και στη συνέχεια ανέλυσε τις βασικές θέσεις της Κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα εστιάζοντας στο θέμα του ασφαλιστικού, της αξιολόγησης και ειδικότερα στη θετική έκβαση βιωσιμότητας της ΔΕΗ λόγω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν για μία μόνιμη επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής»

 

Υ.Γ. Αυτές τις ημέρες η πλευρά των εργαζομένων θα αναλάβει την ευθύνη της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ). Ένας θεσμός με βαρύνουσα σημασία. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την συνδικαλιστική εκπροσώπηση να προτείνει στις θέσεις ευθύνης (Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο) ως εκπροσώπους πρόσωπα κοινής αποδοχής με επιστημονικές περγαμηνές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *