Το “αφεντικό” τρελάθηκε!

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το “αφεντικό τρελάθηκε!

 

 • Διορίζει διοίκηση φίλων στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και ΚΕΚ-ΙΝΕ ΓΣΕΕ
  πριν λήξει η θητεία των προηγούμενων!!
 • Αποκλείει παρατάξεις γιατί όπως ομολόγησε του κάνουν κριτική!!
 • Ζητά την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από την Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή γιατί δεν του αρέσει ο Πρόεδρος
  που εξελέγη!!
 • Διορίζει με απόφαση του στη ΓΣΕΕ υπάλληλο του ΣΕΒ
  με πρώτο μισθό 5.800€ τον μήνα!!

Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, μετά από πολλούς μήνες απουσίας, συγκάλεσε τα όργανα της ΓΣΕΕ σε τακτική συνεδρίαση.

Θα περίμενε κανείς, μετά την απουσία μηνών, ότι ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα ζητούσε να ληφθούν αποφάσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους (ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, ανατιμήσεις, ακρίβεια, μέτρα στήριξης εργαζομένων κλπ).

Προς έκπληξη όλων τα μόνα θέματα που απασχόλησαν την Ολομέλεια ήταν η τακτοποίηση ημετέρων σε αμειβόμενες θέσεις στα διάφορα όργανα της ΓΣΕΕ.

Ένα από αυτά είναι το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και ΚΕΚ-ΙΝΕ/ΓΣΕΕ το οποίο διοικείται από 11μελές Διοικητικό συμβούλιο και η θητεία του λήγει στις 27/12/2021.

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι από τους κορυφαίους θεσμούς της ΓΣΕΕ, με αξιοπιστία και σπουδαία συνεισφορά στην επιστημονική προσέγγιση της προοπτικής της εργασίας.

Επειδή ακριβώς αυτός ο θεσμός διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, το πρώτο ζητούμενο είναι  η διαφάνεια και ο έλεγχος, όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων, στα οικονομικά του.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ όρισε ετσιθελικά δική του Διοίκηση αγνοώντας τις παραινέσεις του Γεν.Γραμματέα της Συνομοσπονδίας και όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων για συμμετοχή όλων των δυνάμεων.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση του για τον αποκλεισμό της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ” να ομολογήσει ότι γίνεται επειδή του ασκεί κριτική!!

Τώρα πια είναι αποκλειστικά δική του η ευθύνη για το καθοριστικό πλήγμα που θα επιφέρουμε στην αξιοπιστία του θεσμού αφού θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να ακυρώσουμε την πρόθεση διοικητικής λεηλασίας του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και του απόλυτου ελέγχου διαχειριστικών πράξεων.

 • Στη συνέχεια μας ανακοίνωσε ότι θα προτείνει την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από την Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή, έναν σημαντικό θεσμό στον οποίο συμμετέχει η ΓΣΕΕ επί σειρά ετών, γιατί δεν εξελέγη στη θέση του Προέδρου της ΟΚΕ το άτομο που πρότεινε (υπάλληλο της ΓΣΕΕ) και εξελέγη απόλυτα δημοκρατικά από το σώμα ως Πρόεδρος ο κ. Γιάννης Πάϊδας (πτυχιούχος ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό τίτλο Οργάνωσης-Διοίκησης του Middlesex University της Αγγλίας)!! Αν όμως αποχωρεί από την ΟΚΕ, γιατί δεν αποχωρεί και από την ΟΚΕ/Βρυξελλών που διόρισε δύο δικά του στελέχη με απροσδιόριστες αμοιβές;
 • Τέλος στην ίδια συνεδρίαση ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος με δική του απόφαση προσέλαβε στη ΓΣΕΕ υπάλληλο του ΣΕΒ με μηνιαίες αποδοχές 5.800€!!

Προφανώς αυτό σημαίνει ότι ο πήχης διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό θα ανέλθει από 750€ σε 5.800€!!

Όλα αυτά βέβαια που συμβαίνουν στη ΓΣΕΕ δεν απασχολούν τους εργαζόμενους .

Αυτοί έχουν καταλάβει τι γίνεται!

Η ευθύνη όμως ανήκει σε αυτές τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που έχουν αντιληφθεί τον κατήφορο και δεν προωθούν το άνοιγμα διαλόγου για τη συγκρότηση μιας νέας σύγχρονης, υπεύθυνης συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής»

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *