“Συνδικαλιστές” για κλάματα υπογράφουν υπέρ της συμφωνίας για τη Μακεδονία

Αθήνα, 03 Ιουλίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ” ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθούμε «συνδικαλιστές» να μαζεύουν υπογραφές για να στηρίξουν τη συμφωνία-ντροπή για τη Μακεδονία. Ανάμεσά τους και ορισμένοι από την ΕΥΔΑΠ. Οι εν λόγω «συνδικαλιστές» αποκαλούν νεοναζί και εθνικιστική ακροδεξιά όλους τους Έλληνες που αρνούνται να παραδοθούν και να ξεπουληθούν για χάρη μιας ξεπεσμένης Κυβέρνησης. «δεν πρέπει να αφεθεί χώρος στην εθνικιστική ακροδεξιά και τους νεοναζί να δηλητηριάσουν την Ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία στα θέματα αυτά.», απόσπασμα από το κείμενο που υπέγραψαν. (http://www.documentonews.gr/article/310-syndikalistes-enantia-ston-ethnikismo-kai-th-misallodoxia)

Όψιμοι Συριζαίοι, βάζουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν για λίγο ακόμη τις θεσούλες τους και τα προνόμια από την κομματική εύνοια. Το πιο λυπηρό είναι ότι κάποιοι από αυτούς στην προσπάθειά τους να «κρύψουν» το γεγονός που αποκαλύφθηκε, απειλούν συναδέλφους στους χώρους εργασίας. Η Διοίκηση οφείλει να παρέμβει και να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

Εμείς πιστεύουμε ότι η θέση και το χρέος του συνδικαλιστή είναι η υπεράσπιση του εργαζομένου και των δικαιωμάτων του και όχι η κομματική προπαγάνδα. Προφανώς όμως αυτοί οι «συνδικαλιστές» και οι «συνδικαλίστριες», έχουν άλλες προτεραιότητες από τον εργαζόμενο και τις συνθήκες εργασίας. Έτσι εξηγείται και η ηχηρή τους σιωπή και αδράνεια όταν η ΕΥΔΑΠ ξεπουλιόταν με συνοπτικές διαδικασίες, όταν ισοπεδώνονται όλο και περισσότερο μισθοί και συντάξεις, όταν χάνονται όλα τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα και όταν ακόμη δεν έχουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Δεν μας εκπλήσσει η στάση τους, αφού αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι το κομματικό συμφέρον είναι πάνω από όλα, όμως η υποταγή θα πρέπει να έχει όρια. Τους παραδίδουμε στην κρίση όλων των εργαζομένων…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΚΕ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *