To Προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΣΥ συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Σταθερών Συγκοινωνιών κ. Αθανάσιο Κοτταρά

To Προεδρείο της Ενότητα ΣΤΑΣΥ συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Σταθερών Συγκοινωνιών κ. Αθανάσιο Κοτταρά.

Την 19.01.2023 έλαβε χώρα στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου των Σταθερών Συγκοινωνιών συνάντηση του Προεδρείου  της Ενότητα ΣΤΑΣΥ με τον κύριο Αθανάσιο Κοτταρά.

Με γνώμονα την αξιοπρέπεια του έμψυχου δυναμικού της εταιρείας αλλά και την διατήρηση της ποιότητας του παρεχόμενου επιβατικού έργου συζητήθηκαν ζητήματα καίριας σημασίας τα οποία η παράταξη έθεσε ως προτεραιότητα.

Η Θεμελιώδης Αρχή της Ενότητας ΣΤΑΣΥ δεν μπορεί παρά να αποτυπώνει την επιθυμία των εργαζόμενων για ενοποίηση των 8 Σωματείων της εταιρίας με στόχο την ισχυρότερη και ουσιαστικότερη εκπροσώπηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε να εξεταστεί το καθεστώς των συνδικαλιστικών απαλλαγών και να εφαρμοστεί ο νόμος.

Η πεποίθηση μας ότι τα Σωματείων του χώρου, πρέπει να συμμετέχουν σε ένα ειλικρινή διάλογο με την διοίκηση της εταιρείας σχετικά με την εφαρμογή του Νόμου για την τήρηση του προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης λειτουργίας στις κινητοποιήσεις, διασφαλίζει το δικαίωμα στην απεργία των εργαζόμενων υπηρετώντας το δόγμα της παράταξης μας σύμφωνα με το οποίο τα σύγχρονα συνδικαλιστικά όργανα απαιτείται να καταθέτουν ρεαλιστικές προτάσεις και όχι ευχολόγια

Η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, οφείλει και πρέπει να αποτελεί την κορωνίδα των πολιτικών που εφαρμόζονται στις σύγχρονες εταιρείες. Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε με θέρμη την επαναφορά του ομαδικού ασφαλιστηρίου ιδιωτικών παροχών, λαμβάνοντας θετική απόκριση και την υπόσχεση, για κάθε δυνατή προσπάθεια από μέρους της Διοίκησης για την επαρκή θωράκιση της υγείας των υπαλλήλων των Σταθερών Συγκοινωνιών και των προστατευόμενων μελών τους.  Σε κάθε περίπτωση η Ενότητα ΣΤΑΣΥ και έως ότου υλοποιηθεί η παραπάνω παροχή πρότεινε συγκεκριμένη αντιπρόταση, αξιοποιώντας το ήδη υπάρχων ιατρικό προσωπικό της εταιρίας.

Τονίσαμε την ανάγκη για άμεση απόδοση των παροχών, στους εργαζομένους ως αυτές προκύπτουν από την Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας.

Η Ενότητα ΣΤΑΣΥ με ξεκάθαρη τοποθέτηση ζήτησε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να προχωρήσει σε κάθε απαιτούμενη διαδικασία προβλέπεται από τους κανονισμούς της εταιρείας αλλά και από τη πρόσφατη νομοθεσία απέναντι σε κάθε ενέργεια που απαξιώνει και διασύρει την εικόνα της εταιρείας σε σχέση με το παρεχόμενο συγκοινωνιακό έργο. Τόνισε δε ότι στέκεται απέναντι σε λογικές εργασιακού εκφοβισμού και παραπληροφόρησης κυρίως όταν αυτές πηγάζουν από αιρετούς εκπροσώπους εργαζομένων.

Η Ενότητα ΣΤΑΣΥ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο το ψωμί των εργαζομένων στοχεύοντας στην προσωπική του ατζέντα.

Ο κ. Κοτταράς με την σειρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του σχετικά με την ίδρυση της Παράταξης Ενότητας στον χώρο των Σταθερών Συγκοινωνιών και τόνισε ότι στην προσπάθεια για την πρόοδο της Εταιρείας ο διάλογος με τις υγιείς δυνάμεις των εργαζομένων, δύναται να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα και οφέλη για ολόκληρη την οικογένεια της ΣΤΑΣΥ.

Η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΣΥ θα συνεχίσει τον διάλογο τόσο με την Διοίκηση όσο και με τους εργαζομένους  γιατί οι Σταθερές Συγκοινωνίες θέλουν και αξίζουν να έχουν χαρούμενους και ικανοποιημένους εργαζομένους..

 

Για εμάς

Για τις οικογένειές μας

Για κάθε σκληρά εργαζόμενο

 

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΣΥ είναι εδώ!!!!

 

Δαγλαρτζής Άκης                                                  Λέκκας Γεώργιος

Πρόεδρος Ενότητας ΣΤΑΣΥ                                    Αντιπρόεδρος

 

Δήμητσας Γεώργιος                                              Γεωργόπουλος Παν.

Γενικός Γραμματέας                                                Αν.Γεν.Γραμματέας

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *