Με 98% εγκρίθηκε η πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Ένωσις υπαλλήλων

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ 98% ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Είναι γνωστός σε όλους τους συναδέλφους ο πόλεμος που δέχθηκε η παράταξή μας το τελευταίο διάστημα. Μικρότητες, παραλογισμοί, προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες ήταν τα όπλα που χρησιμοποίησαν εναντίον μας αυτοί που μονίμως μπερδεύουν τη σκιά τους με το “μπόι” τους.

Εμείς εξ αρχής στον πόλεμο αυτόν τηρήσαμε χαμηλούς τόνους, γιατί έχουμε πλήρη συναίσθηση της ιδιότητας και του ρόλου μας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουμε για να υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δίκαια των συναδέλφων μας και όχι για να αναλωνόμαστε σε ανούσιους συνδικαλιστικούς διαξιφισμούς. Οι μοναδικοί κριτές του συνδικαλιστή είναι οι συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν σωστή κρίση και δε ξεγελιούνται.

Για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο.  Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι την 22.6.2018 κατά τη Γενική Συνέλευση της Ένωσις Υπαλλήλων, οι βασικοί ενορχηστρωτές της εναντίον μας επίθεσης με αρχηγό την  “πρόεδρο” Όλγα Τσιμιδάκη και φυσικά τους κκ Σουλιώτη, Γαντζούδη κ.α., πήραν την απάντηση που τους άξιζε όχι από εμάς, αλλά από τους συναδέλφους και μέλη του σωματείου:

Η Γενική Συνέλευση με ποσοστό 98%(!!!) υπερψήφισε την πρόταση μομφής εναντίον τους.

Οι κύριοι και κυρίες αυτές – όλοι μέλη της ΔΑΚΕ – δεν είχαν ούτε το στοιχειώδες θάρρος και την αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσουν την οργή και την αγανάκτηση όλων των συναδέλφων τους, που ουσιαστικά τους έστειλαν εκεί που τους αρμόζει, παρά επέλεξαν να φυγομαχήσουν αποχωρώντας από τον χώρο της Γενικής Συνέλευσης. Αυτοί οι δήθεν δυναμικοί αγωνιστές και υπερασπιστές των εργαζομένων έβαλαν την ουρά στα σκέλια και έφυγαν, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, σαμποτάροντας τη Γενική Συνέλευση, παραβιάζοντας το Καταστατικό και δείχνοντας για ακόμη μία φορά το ποιόν τους αλλά και το πόσο υπολογίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη βούληση των συναδέλφων.

Βεβαίως τους συμπονούμε γιατί νόμιζαν ότι ήταν η πλειοψηφία, ενώ είναι μία ισχνή μειοψηφία: Όταν το 98% των  εργαζομένων σου λέει ότι είσαι ανεπιθύμητος και ανίκανος για τη θέση που κατέχεις παρά τα μέσα που χρησιμοποίησες για να διατηρηθείς σε αυτήν,  ο εξευτελισμός είναι τεράστιος.

Κύριοι και κυρίες της ΔΑΚΕ, σεβαστείτε έστω και την ύστατη αυτή στιγμή τους εργαζομένους αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό και καταλάβετε ότι θα έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί από τις θέσεις σας, σώζοντας όση αξιοπρέπεια σας έχει απομείνει. Διευκολύνετε έστω και τώρα το σωματείο που σας βροντοφώναξε ότι είστε ανεπιθύμητοι.

Κύριοι και κυρίες της ΔΑΚΕ, η απάντηση που σας έδωσαν τα μέλη της Ένωσις Υπαλλήλων θα έπρεπε να σας έχει ήδη γίνει μάθημα. Και όπως προβλέπεται δεν θα είναι το μόνο μάθημα που θα πάρετε. Το ποιοι είστε και πως λειτουργείτε το έχουν πλέον καταλάβει όλοι.

Συνάδελφοι, η παράταξή μας, η ΑΚΕ, παρότι αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη αφού οι συκοφάντες της, έλαβαν την αρμόζουσα απάντηση από τους εργαζομένους της Ένωσις Υπαλλήλων, συνεχίζει να  ασχολείται με αυτό που έχει καθήκον να κάνει, δηλαδή να παρεμβαίνει ενεργά για την προστασία των συμφερόντων όλων μας. Μπροστά μας έχουμε δύσκολες μάχες τις οποίες οφείλουμε να κερδίσουμε, με πρώτη την υπογραφή της ΣΣΕ.  Σε μια περίοδο που πρώτο λόγο πρέπει να έχει η ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τους πραγματικούς εχθρούς, όπως το Υπερταμείο και η Κυβέρνηση, εμείς θα εγγυηθούμε αυτή την ενότητα και τη συναδελφικότητα.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΚΕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *