«Τι ωραίο πλιάτσικο» ή απλώς «συντρίμμια το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα»

11 Αυγούστου 2018

Την ώρα που τα ΕΛΤΑ χάνουν τη μάχη του ταχυδρομείου, η διοίκηση επενδύει, που αλλού, στην επικοινωνία. Όχι βεβαίως στην επικοινωνία της ουσίας, αλλά στην επικοινωνία που εξυπηρετεί «τα δικά τους παιδιά».

Σύμβαση Διευθυντή της Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας των ΕΛΤΑ και μάλιστα τριετή, έκανε η διοίκηση σε υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανισμός στη Ρουμανία.
Όπως θα δείτε σε δημοσίευμα εδώ: http://dak-elta.gr/8039-2/ ο νέος Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας εκτός από υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της ΔΕΘ (https://www.helexpo.gr/el/ds ) έχει και μια διαφημιστική εταιρεία στο Κιλκίς.

Η εταιρεία αυτή όμως δεν είναι άγνωστη στα ΕΛΤΑ.

Ας δούμε το ιστορικό διότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον:

Την 1-8-17 το Συμβούλιο Διεύθυνσης, αφού έλαβε υπόψη την 2524/31.07.2017
εισήγηση της Διεύθυνσης Marketing, τη σχετική προφορική εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αποφάσισε την έγκριση υλοποίησης του έργου ’’Υποστήριξη δράσεων Επικοινωνίας Marketing (Μarketing Communications) και marketing των ΕΛΤΑ’’, από την εταιρία «ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Λ.– ΣΕΡΑΣΚΕΡΗΣ Σ. Ο.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ» που εδρεύει στο
Κιλκίς, οδό Περικλέους 3, 611 00 ΚΙΛΚΙΣ, με Α.Φ.Μ. 998560405, Δ.Ο.Υ ΚΙΛΚΙΣ, έναντι συνολικού ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Ένα μήνα μετά την 1-9-17, (με πρωτόκολλο 1.1.1./1907) έχοντας προφανώς καταλάβει ότι μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω για να φτάσουν το ταβάνι της ανάθεσης χωρίς ανοικτό διαγωνισμό, δίνουν τροποποιούν τη σύμβαση και προσθέτουν άλλες 4.800 ευρώ για να πλησιάσουν τις 25 χιλιάδες που είναι το όριο, να μην χάσουν δηλαδή ούτε ευρώ.

Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι η παροχή των υπηρεσιών τον τελευταίο χρόνο κρίθηκε απόλυτα ικανοποιητική από τη διοίκηση. Θυμάστε εξάλλου πόσο καλά τα πήγαμε με το θέμα της ΔΕΗ και πόσο «διέπρεψαν» και επικοινωνιακά και ουσιαστικά τα ΕΛΤΑ το τελευταίο διάστημα. Οπότε ακούγεται «λογικό» να θέλουν να επιβραβεύσουν τον εξωτερικό σύμβουλο που μας συμβούλευσε με τέτοια επιτυχία.
Ένα χρόνο μετά όμως διαπιστώνεται ότι εκτός από την μεγάλη επιτυχία του συμβούλου, η ετήσια σύμβαση δεν έχει νόημα καθώς έρχεται το τέλος της «πρώτης φορά αριστερά». Οπότε αποφασίζουν να κάνουν σύμβαση έργου τριετούς διάρκειας αυτή τη φορά, για να εξασφαλισθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βάθος χρόνου.

Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του ΔΣ (1.1.1/13359/011.3)

Τα λόγια και τα σχόλια είναι περιττά…

Τα γεγονότα (τα οποία είναι αδιάψευστα καθώς έχουμε τα χαρτιά στα χέρια μας) μιλούν από μόνα τους. Και τα συμπεράσματα τα έχετε ήδη βγάλει εδώ και καιρό. Δεν χρειάζονται επεξηγήσεις, ειδικά την ώρα που τα κενά στα ΕΛΤΑ είναι τεράστια.

Πρόκειται για μια θλιβερή ιστορία που θυμίζει εκείνο το βιβλίο του βρετανού Τζόναθαν Κόου «τι ωραίο πλιάτσικο» για την αδυσώπητη εξουσία του κατεστημένου. Μόνο που αυτό «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» ήταν έτοιμο να γίνει κατεστημένο πολύ γρήγορα και να υιοθετήσει τις αντίστοιχες πρακτικές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *