Η ΕΝΟΤΗΤΑ πρώτη φορά στη διοίκηση της ΓΣΕΕ

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 37ο ψευτοσυνέδριο της ΓΣΕΕ είναι παρελθόν

Η αρχή για μια άλλη συνδικαλιστική εκπροσώπηση έγινε!

Η “ΕΝΟΤΗΤΑ” για πρώτη φορά στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ

Το ψευτοσυνέδριο της ΓΣΣΕ που τελείωσε πριν ξεκινήσει στο Καβούρι, ανέδειξε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι αυτή η ελεεινή μορφή συνδικαλιστικής δράσης έχει τελειώσει οριστικά.

Μετά το κρυφτό σε διάφορα ξενοδοχεία, μετά τον αποκλεισμό νόμιμων συνέδρων, μετά την αναπαραγωγή νόθων εκπροσώπων ακολούθησε μια μοναδική αστυνομική επιχείρηση με αποκλεισμό πολλών οικοδομικών τετραγώνων από δυνάμεις των ΜΑΤ και παρουσία ισχυρών δυνάμεων εντός του χώρου του συνεδρίου (ΦΩΤΟ) με τη συνδρομή security και μπράβων!!

Χωρίς να γίνει καμία συζήτηση για τους εργαζόμενους, χωρίς καμία ουσιαστική ιδεολογική αντιπαράθεση η όλη διαδικασία εκτυλίχθηκε στην αρχή σε μια μοναδική σύγκρουση για τον έλεγχο των μηχανισμών που ενώ φαινόταν ότι παίρνει διαστάσεις
μέχρις εσχάτων στη συνέχεια καταλάγιασε με τις αντίπαλες παρατάξεις να κρατούν ενός λεπτού σιγή (για το θάνατο της ΓΣΕΕ) και φυσικά με το μοίρασμα των κουκιών.

Σ’ αυτό το ψευτοσυνέδριο η παράταξη μας “ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής’’ έκανε την παρθενική της εμφάνιση και απέσπασε δύο έδρες
(τακτικά μέλη: Τάσος Γκιάτης, Βασίλης Λάμπρου
και αναπλ.μέλη: Μάνος Αγγελάκης, Βασίλης Κατσαρός).

Η διαφορά βέβαια με τα μεγέθη της νοθευμένης πλειοψηφίας είναι ότι η “ΕΝΟΤΗΤΑ” πήρε ψήφους μόνο από πραγματικούς εργαζόμενους.

Σήμερα ξεκινάμε έναν αγώνα ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος, σύμφωνα με τις ιδεολογικές μας αρχές και την εντολή των μελών μας.

Θα αποκαλύψουμε τις ευθύνες, τις παθογένειες και την αποιδεολογικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος με μόνο στόχο την ανάκτηση της αξιοπιστίας του.

Θα ξεκινήσουμε έναν αγώνα οργάνωσης και σύγχρονης συνδικαλιστικής δράσης σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, που δυστυχώς παραμένει στο περιθώριο αφού αυτή η ερμαφρόδιτη δομή της ΓΣΕΕ ποτέ δεν τον εκπροσώπησε.

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο, υπεύθυνο, δυναμικό και αποτελεσματικό συνδικαλιστικό κίνημα όπως λειτουργεί σε όλη την Ευρώπη.

Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *