24ωρη Απεργία της ΓΣΕΕ χωρίς εργαζόμενους

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24ωρη Απεργία της ΓΣΕΕ

χωρίς εργαζόμενους

Για μία ακόμη φορά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παίζοντας το παιχνίδι της κολοκυθιάς με τις ημερομηνίες αποφάσισε καθ’ υπόδειξη του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει άλλη μία εθιμοτυπική τουφεκιά στον αέρα στις 28 Νοεμβρίου 2018.

Στόχος τους ήταν η αποδυνάμωση μίας μεγάλης, επιτυχημένης και ενωτικής κινητοποίησης με συγκροτημένο πλαίσιο διεκδίκησης.

Μεγαλύτερη απόδειξη είναι το δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ για την προκήρυξη της απεργίας (όπως κάθε χρόνο!) που αφορμή είναι εθιμικά η κατάθεση του Προϋπολογισμού!!

Παράλληλα διεκδικούν, όπως λένε, την μη περικοπή των συντάξεων!

Είναι βέβαια φυσικό να ενδιαφέρονται για τη μη περικοπή των συντάξεων αφού μέλη του Προεδρείου τους είναι ήδη συνταξιούχοι!

Κουβέντα όμως για όλους τους μελλοντικούς συνταξιούχους
και σημερινούς εργαζόμενους που σφαγιάζονται από το Νόμο Κατρούγκαλου.

Όσο για τη διεκδίκηση του κατώτατου μισθού στα 751€ αλήθεια με ποιον τρόπο θα το υλοποιήσουν; Σε στήριξη του νομοσχεδίου Αχτσίογλου για σταδιακή επαναφορά του σε δόσεις και σε βάθος χρόνου; Αφού έτσι κι αλλιώς το μοναδικό δικαίωμα διεκδίκησης μισθολογικών ζητημάτων το έχουν ήδη εκχωρήσει στην Κυβέρνηση.

Τέλος η πρόθεση για την έκδοση στο μέλλον συνδικαλιστικών βιβλιαρίων, αφού ήδη έχουν ψηφίσει και τα δέντρα, με σκοπό την πραγματική αντιπροσώπευση των εργαζομένων στα συνδικάτα είναι για γέλια αφού φυσικά θα εκδίδονται και θα μοιράζονται από τα υπόγεια γραφεία της ΓΣΕΕ!

Η παράταξή μας «ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής», πέραν του γελοίου του πράγματος, δεν συμμετέχει σε παιχνίδια που ευτελίζουν το δικαίωμα της απεργίας.

Παρακολουθούμε την περιδίνηση της ΓΣΕΕ προς την ολοκληρωτική της καταστροφή.

Τα μεροκάματα των εργαζόμενων δεν είναι προς εκμετάλλευση προσυνεδριακών σκοπιμοτήτων.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής»

 

Υ.Γ. Είναι ντροπή στα πλαίσια της όποιας διαφωνίας με παρατάξεις, που σαφώς και εμείς διαφωνούμε ιδεολογικά μαζί τους, να εκστομίζονται από μέλη του Προεδρείου της ΓΣΕΕ χυδαίες εκφράσεις περί συμμοριτών, κονσερβοκούτια και εξορίες γυρνώντας το κίνημα δεκάδες χρόνια πίσω.

Είναι θλιβερό!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *