Εμφανίστηκε η ΓΣΕΕ και προκήρυξε 24ωρη απεργία την 1η Μαΐου!

Αθήνα, 29/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ανέλπιστα ευχάριστη νότα γέλιου

μέσα στην πανδημία του κορονοϊού!

Εμφανίστηκε η ΓΣΕΕ

και προκήρυξε 24ωρη απεργία την 1η Μαΐου

 

Μια ανέλπιστα ευχάριστη νότα γέλιου, μέσα στην πανδημία πρόσφερε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Μετά από εξαφάνιση πολλών μηνών έκανε την επανεμφάνιση της και ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει 24ωρη πανεργατική απεργία την 1η Μαΐου για να αποτίσει φόρο τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι με το Ν4468/2017 της προηγούμενης κυβέρνησης η  1η Μαΐου είναι υποχρεωτική και αμοιβόμενη αργία!

Αυτό όμως δεν έχει σημασία για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Είναι τόσο ξεδιάντροπο το επικοινωνιακό της παιχνίδι που σίγουρα είναι ικανοί να ανακοινώσουν ότι η συμμετοχή των εργαζομένων ξεπέρασε το 99%!

Όλα αυτά την ώρα που ανατρέπεται, εκ των πραγμάτων, όλο το εργατικό δίκαιο.

Όλα αυτά την ώρα που μπαίνουμε σε ένα ομιχλώδες τοπίο για τις εργασιακές σχέσεις που το ζητούμενο πια είναι η διασφάλιση της εργασίας.

Οι κοινωνικοί εταίροι και η σοβαρή συνδικαλιστική εκπροσώπηση στην Ευρώπη διαμορφώνει το πλαίσιο της επιστροφής στην κανονικότητα με ουσιαστικές προτάσεις, επιστημονικές μελέτες και συμμετέχει στις οποίες κυβερνητικές αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων.

Εδώ μετά από 2μήνες απουσίας το μόνο που ακούσαμε από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι ότι (παρακαλώ κρατήστε τα γέλια σας) βρίσκεται σε διεθνείς επαφές με στόχο να πιέσει τους Πρωθυπουργούς της Ευρώπης να εγκρίνουν ενίσχυση 2,5τρις ευρώ στην επόμενη σύνοδο!

Τέλος περιμένουμε με μεγάλη αγωνία τις ομιλίες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ στην μεγαλειώδη συγκέντρωση που σίγουρα θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 1η Μαΐου.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής»

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *